«ایمان» و «نگرش» به ترتیب از محوریترین مفاهیم در آموزههای دینی و روانشناسی اجتماعی میباشند. برآیند پیوندی نزدیک میان حوزه موضوعی نگرش در روانشناسی اجتماعی و مباحث قرآنی در حوزه ایمان، اصطلاح «نگرش ایمانی» را ساخت میدهد؛ نگرشی که با رویکردی قرآنی و مبتنی بر الگوهای تکوین نگرش افراد در روانشناسی، نسبت به متعلقات ایمان شکل گرفته است. مقاله حاضر با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی، مبتنی بر الگوی ناهماهنگی شناختی که یکی از پرکاربردترین الگوهای شناخته شده در روانشناسی اجتماعی برای تکوین نگرشها میباشد، مفهوم نگرش ایمانی و راهبردها و موانع مؤثر بر تکوین آن را از خلال آیات الهی مورد بازخوانی قرار داده و با پایبندی به لوازم یک مطالعه میانرشتهای، این راهبردها و موانع قرآنی را استخراج مینماید. بر اساس یافتههای این پژوهش، قرآن راهبردهایی چون «تحدی پیامبران»، «توجه به لوازم اعتقادات»، «تأکید بر عزت و کرامت نفس» و «تأکید بر نیاز وجودی به خدا» و موانعی همچون «اختلاف در پذیرش دین» و «استخفاف گناه» را در راستای تکوین نگرش ایمانی مخاطبان از رهگذر این الگو معرفی مینماید.
طباطبائی نژاد, سیدسجاد . (1396). راهبردها و موانع تکوین «نگرش ایمانی» در قرآن کریم؛ مبتنی بر الگوی ناهماهنگی شناختی در روانشناسی اجتماعی. مطالعات قرآن و علوم, 1(2), 37-64.
MLA
طباطبائی نژاد, سیدسجاد . "راهبردها و موانع تکوین «نگرش ایمانی» در قرآن کریم؛ مبتنی بر الگوی ناهماهنگی شناختی در روانشناسی اجتماعی", مطالعات قرآن و علوم, 1, 2, 1396, 37-64.
HARVARD
طباطبائی نژاد, سیدسجاد. (1396). 'راهبردها و موانع تکوین «نگرش ایمانی» در قرآن کریم؛ مبتنی بر الگوی ناهماهنگی شناختی در روانشناسی اجتماعی', مطالعات قرآن و علوم, 1(2), pp. 37-64.
CHICAGO
سیدسجاد طباطبائی نژاد, "راهبردها و موانع تکوین «نگرش ایمانی» در قرآن کریم؛ مبتنی بر الگوی ناهماهنگی شناختی در روانشناسی اجتماعی," مطالعات قرآن و علوم, 1 2 (1396): 37-64,
VANCOUVER
طباطبائی نژاد, سیدسجاد. راهبردها و موانع تکوین «نگرش ایمانی» در قرآن کریم؛ مبتنی بر الگوی ناهماهنگی شناختی در روانشناسی اجتماعی. مطالعات قرآن و علوم, 1396; 1(2): 37-64.