با توجه به اهمیت حیاتی برنامهریزی استراتژیک در مسیر تکامل و رشد عقلانی، دانشمندان گرانپایه مدیریت، به این مهم اهتمام ویژه مبذول داشته و آثار مفید و ارزشمندی را به رشته تحریر درآوردهاند؛ امَا این موضوع از منظر قرآن کریم که سند جهانی و جاودانی بوده و تمامی رهنمودهایی را که بشر برای تعالی مادی و معنوی نیاز دارد، بیان نموده، مورد غفلت واقعشده و طبق جستارهای صورت گرفته به این مسئله از منظر آموزههای وحیانی پرداخته نشده است. ازاینرو نگارنده با مراجعه به آموزههای آسمانی قرآن، الگوی برنامهریزی استراتژیک حضرت موسی (ع) را به تجزیه و تحلیل گرفته است.
جهت نیل به این مطلوب پژوهش حاضر با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و روش استنطاقی شهید صدر سامانیافته و منابع تحقیق شامل قرآن کریم، تفاسیر معتبر قرآنی، مقالات، کتب و آثار اندیشمندان با موضوع برنامهریزی استراتژیک بوده است.
یافتههای تحقیق نشان میدهد در کلام وحی دستورات و آموزههای فراوانی در خصوص برنامهریزی استراتژیک در سیره حضرت موسی (ع) وجود داشته و علاوه بر اینکه مباحث چشمانداز، بیانیه مأموریت، نقاط قوت و ضعف، اهداف، ارزشها را مورد توجه قرار میدهد نگاه متفاوت از آنچه که در مدیریت رایج به این مباحث داشته، دارد و در واقع آن حضرت علاوه بر تأمین و ارضای نیازهای مادی و رفاهی این جهانی تأکیدش بر تعالی بخشی ابعاد روحانی انسان بوده است.
همچنین مشخص شد که اصول لازم برای برنامهریزی استراتژیک در سیره حضرت موسی (ع) جهت دستیابی به چشمانداز، وعده داده شده که اتکا و توجه به آنها و عملیاتی سازی آن در مقام عمل، نیازهای واقعی، عزت و کرامت انسانی، بخشندگی و توسعهی متوازن و رهایی از بحرانها را به همراه خواهد داشت.